30 жовтня 2023 року відбувся вебінар «Технології інклюзивного навчання в системі загальної освіти». В ньому взяли участь педагоги, які працюють з дітьми з особливими освітніми потребами закладів освіти міста Одеса.

Мета заходу:

  • навчитися працювати з різноманітними технологіями, які застосовуються в інклюзивному навчанні;
  • використовувати технології інклюзивного навчання та їх елементи на різних етапах уроку в позакласній та позашкільної діяльності;
  • будувати цікавий урок з використанням елементів технології інклюзивного навчання;
  • організувати навчальну, виховну, корекційно-розвивальну роботу з дітьми з особливими освітніми потребами та без них, використовуючи елементи технологій інклюзивного навчанні гри на липучках.

Спікери заходу – Наталія НІФАНТЬЄВА, асистент вчителя, Маргарита ШУРМАН, учитель початкових класів, Ольга СЕМЕНІСОВА, учитель географії, Світлана МАЦІЄВСЬКА, учитель початкових класів, Галина ПЄНЄВА, асистент вчителя розглянули такі питання: застосування технологій інклюзивної освіти як засіб створення безбар’єрного навчання дітей з особливими освітніми потребами, класифікація технологій інклюзивної освіти, технології адаптації освітнього середовища, педагогічні технології як засіб організації освітнього процесу в інклюзивному класі НУШ. Також було презентовано досвід роботи «ДИДАКТИЧНІ ІГРИ НА ЛИПУЧКАХ ТА ЇХ ВИКОРИСТАННЯ В ПОЧАТКОВІЙ ШКОЛІ».

Учасники вебінару отримали кейс практичного матеріалу для роботи з дітьми з особливими освітніми потребами.

Від admin