З метою надання методичної допомоги вчителям іноземних мов щодо підготовки відеоуроків для 5 класів НУШ 12 січня 2023 року відбувся методичний вебінар «Сучасний відеоурок в умовах дистанційного навчання», в якому взяли участь 46 педагогів.

Модератор та спікер заходу – консультанти Одеського центру професійного розвитку педагогічних працівників Олена Драганова і Світлана Кривич.

На початку вебінару модератор Олена Драганова окреслила  мету та  завдання вчителів закладів загальної середньої освіти Приморського району  щодо підготовки якісних, цікавих, змістовних відеоуроків з іноземних мов на допомогу учням 5 класів для розміщення на сайті Департаменту освіти та науки Одеської міської ради.

Під час заходу спікер Світлана Кривич розкрила основні вимоги щодо побудови відеоуроків відповідно до Концепції Нової української школи, нових Державних стандартів, модельних освітніх програм базової середньої освіти, а саме:  щодо  детального пояснення як лексичного, так і граматичного матеріалу; реалізації комунікативної спрямованості вивчення іноземних мов; формування предметних та ключових компетентностей;  дотримання здоров’язберігаючих технологій, проведення рефлексії та  очікуваних результатів тощо.

Доповідачка також нагадала, що під час підготовки уроків бажано використовувати  матеріал  підручників з іноземних мов  для 5 класу НУШ, які відповідають новим модельним освітнім програмам та рекомендовані Міністерством освіти і науки України.

Під час виступу Світлана Кривич акцентувала також увагу слухачів на структурі відеоуроків,  методичних та дидактичних вимогах; вимогах щодо грамотного та естетичного оформлення навчального матеріалу.

Учасники заходу отримали методичну допомогу з вищезазначеної теми та відповіді на запитання, які їх хвилювали:

  • як побудувати відеоурок;
  • у якій програмі записати його;
  • яку мову здебільшого використовувати під час пояснення тем;
  • де краще брати навчальний матеріал та ін.

Педагоги подякували організатору та  спікеру за корисний методичний захід, який їм допоможе справитися з поставленими завданнями.

На запит педагогів щодо технічного оформлення відео уроків 17 січня  о 15.00 додатково заплановано вебінар – тренінг «Можливості YouTube для освіти. Як записати відеоурок».

Від admin