«Бібліотека – це свобода. Якщо ви не цінуєте бібліотеки, ви не цінуєте інформацію, культуру та мудрість»

Ніл Гейман

11  січня 2023 року  в межах Zoom- конференції відбувся вебінар для вчителів української мови та літератури, зарубіжної літератури «Шкільна бібліотека як інтелектуальний центр для вчителів української мови та літератури, зарубіжної літератури». Спікер заходу  Філоненко Тетяна Вікторівна, учитель української мови та літератури Одеського ліцею № 38, поділилася своїм досвідом роботи  із зазначеного питання, оскільки багато років працювала  шкільним  бібліотекарем.

Бібліотека – це життєва необхідність навчального процесу. Окрім того, що саме в бібліотеках проводяться  різні івенти ( зустрічі, презентації, свята, тематичні та інтегровані уроки, виховні години тощо), сучасні бібліотеки  стали підрозділами НУШ, інтелектуальними та інформаційними центрами, де завжди можна отримати необхідні методичні матеріали,  освітні документи, скористуватися інтернетом. Особлива увага була сконцентрована на проведенні  патріотичних заходів, вихованні національно свідомої, духовно багатої особистості, формуванні у школярів компетентностей комунікативно доцільно й виправдано користуватися засобами рідної мови.

Для філологів Тетяна Вікторівна запропонувала різні сайти, лайфхаки  для вчителів  на період воєнного часу.

У вебінарі  взяли участь 64 педагоги – філологи та бібліотекарі.  Усі учасники погодилися  з думкою, що бібліотека – це дійсно «храм, де завжди народжується і зберігається духовність». Не випадково ще в давнину бібліотеки називали «притулками мудрості», «аптеками для душі», «домівкою життя».

Від учасників зустрічі прозвучали слова подяки колезі  Тетяні Вікторівні Філоненко за цікавий майстер-клас, а всім присутнім – за співпрацю. Захід пройшов активно,  цікаво, завершився побажаннями миру кожному і Україні! Читайте! І нехай все прочитане приносить вам задоволення та користь.

Від admin