Відповідно до плану роботи КУ «Одеський центр професійного розвитку педагогічних працівників» Комунальна установа «Одеський центр професійного розвитку педагогічних працівників»  повідомляє,  що   10.02.2022 року о 14.00 годині в форматі онлайн відбудеться Дискусійний простір: «Емоційний інтелект. Формування емоційної культури учнів».  

Емоційний інтелект є однією з головних складових у досягненні успіху в житті та відчуття щастя.  Проблема формування емоційного інтелекту учнів, батьків, вчителів – одна з найбільш важливих для розвитку системи освіти України. Реалізувати навчальні цілі у школі без безпечного емоційного середовища неможливо. Це означає стан психологічного благополуччя  та впевненості учнів, вчителів, батьків, що жодна ситуація не загрожує їх почуттю безпеки і власної гідності. Тому насамперед педагогу потрібно вдосконалюватися у вмінні усвідомлювати й управляти власними емоціями; ставити себе на місце іншого; розуміти і приймати почуття і переживання кожної дитини; надавати і приймати зворотну інформацію, рішуче й культурно протидіяти деструктивній поведінці в групі.

Розвиток емоційного інтелекту – запорука успішного навчання. Цілісне сприйняття навчального матеріалу відбувається тоді, коли учень не лише аналізує події, а й ставиться до них емоційно. Емоційно значимі для дитини ситуації спонукають її до самовираження. Емоції створюють «платформу», на якій формуються нові знання. Емоційно забарвлені знання мотивують учня до подальшого пізнання, вивчення, дослідження. Освіта, яка задіює емоційну сферу людини, сприяє розвитку ціннісного ставлення до знань, до світу, до інших людей.

 До участі запрошуються заступники директорів з виховної роботи, класні керівники, педагоги-організатори, психологи  закладів загальної середньої освіти.

Від admin