З метою обміну досвідом щодо впровадження дистанційного навчання в закладах загальної середньої освіти під час карантину вчителі англійської мови (Одеська гімназія № 1, Одеський НВК «Гімназія № 2, 7»;  Одеська СШ № 17, 69, 86; Одеська ЗОШ № 15, 22, 71, 89) разом з методистом КУ «Одеський методичний центр освітніх ініціатив» Світланою Кривич узяли участь у Міжнародному  вебінарі.

Даний захід проведено за ініціативою координатора Міжнародної освітньої програми Тоні Блера «Generation Global» Джо Мелон, за підтримкою КУ «Одеський методичний центр освітніх ініціатив» департаменту освіти та науки Одеської міської ради (методист Світлана Кривич)  разом з керівником і координатором із впровадження вищезазначеної програми у місті Одесі вчителем Одеського НВК «Гімназія № 7» Ганною Савченко.

Під час онлайн – зустрічі педагоги закладів освіти з різних куточків нашої Планети поділились власним досвідом щодо використання різних форм дистанційного навчання під час карантину;  вони  зазначили, які з них комфортні для учнів і вчителів та  спрямовані на результат, а які викликають труднощі, перш за все, для школярів.

Учасники конференції акцентували увагу на актуальності впровадження Міжнародної освітньої програми «Generation Global» у закладах освіти в умовах дистанційного навчання та поділились цікавим досвідом з даного питання.  Наприклад, вчитель Одеського НВК «Гімназія № 2» Тетяна Павлова розповіла про цікавий проєкт, виконаний учнями у розділі «Big Questions» («Великі питання»),  який передбачає вміння учнів критично мислити, грамотно висловлювати власну думку англійською мовою, розвивати творчі здібності.

Школярі проаналізували питання своїх ровесників із різних країн світу та виявили найбільш цікаві з них.  Результати міні-проекту вони оформили у вигляді лепбуків  і  стіннівок  та розмістили їх на сторінці розділу «Big Questions» програми Тоні Блера.

Учасники також обговорили ситуацію щодо пандемії  Covid-19 як глобальної проблеми Всесвіту,  яка потребує сьогодні спільного рішення. Усі співрозмовники висловили думку про необхідність дотримуватись правил безпеки, бути уважними до оточуючих, допомагати і підтримувати один одного у складній ситуації.

Слід зазначити, що Міжнародна програма Тоні Блера «Generation Global» – унікальний освітній ресурс, який допомагає спрямувати освіту України у сучасне русло, який сприяє вихованню учнівської молоді та підготовки їх до життя у глобальному світі; вивченню та удосконаленню англійської мови, розвитку та популяризації державної мови, вихованню любові та поваги до історії, культури і національних традицій українського народу, а також толерантному відношенню до історії і культури інших країн. Даний  проєкт також відкриває широкі можливості для  професійного зростання вчителів шляхом обміну досвідом із колегами з різних країн світу.

До Міжнародної програми вже приєднались 15 закладів загальної середньої освіти комунальної власності територіальної громади міста Одеси. Цікава робота у даному напрямку триває.

Від admin