Третє заняття семінару-практикуму  «Школа Мнемотехніки» за  темою «Освітня  мнемотехніка: метод «Порядкова система» для вчителів початкової школи відбулось 15 листопада 2019 року на базі Одеської ЗОШ № 106 (директор Корябіна Ю.В.)

Під час практичної роботи учасники навчалися: будувати асоціативні зв’язки (на конкретних та абстрактних поняттях); складати опорний план конспект за алгоритмом; повторили методику роботи зі словниковими словами через образне сприйняття, конструювати казку на уроці, створювати ситуації успіху.

Тренер Стародубцева Катерина Володимирівна, заступник директора КУ «ОМЦОІ», надала приклад застосування цифрообразів через гру для першачків «Доміно», через прийом «Нумерація» надала зразок вивчення «шкідників спілкування» – конфліктогенів та ін.

Тренер  Лайтан Олена Павлівна, вчитель вищої категорії, методист, вчитель початкових класів Одеської ЗОШ  № 106, розкрила багато цікавинок  з власного досвіду: як зварити та посмакувати  на уроці «орфографічний борщ», як підготувати учнів 3-4 класів до переказу; як пройти творчо підійти до засвоєння та опанування таблиці множення, а також багато іншого.

Учасники – творчі, активні вчителя, які знаходяться в постійному пошуку ефективних технологій навчання учнів початкової школи. Вони зможуть використати опановані знання для розвитку комунікативних та пізнавальних здібностей молодших школярів; підвищити впевненість учнів у власних можливостях.

Від admin