На виконання Указу Президента України від 09 листопада 2007 року № 1078/2007 «Про Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика», відповідно до листа Міністерства освіти і науки України від 12 вересня 2024 «Про проведення ХХV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика», Положення про Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика, з метою підняття престижу української мови, популяризації її серед молоді, залучення учнів до кращих здобутків в мовному просторі, щорічно проводиться Міжнародний конкурс імені Петра Яцика, конкурс юних мовознавців.

Традиційно відкриття заходу проходить у День української писемності та мови. Цього року відповідно до наказу Департаменту освіти і науки Одеської обласної державної адміністрації відкриття ХХV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика відбудеться 28 жовтня 2024 року в закладах освіти.

Також повідомляємо, що в цей день церемонія відкриття конкурсу транслюватиметься на YouTube-каналі Міністерства освіти і науки України о 13:00 (https:// youtu.be/131 G2mhHLbE).

Запрошуємо юних мовознавців долучитися до участі в конкурсі, бажаємо творчих успіхів та перемог!

Від admin