02 жовтня 2024 року відбувся методичний онлайн захід для вчителів суспільствознавчих дисциплін за темою «Інтеграційне навчання на уроках суспільствознавчих дисциплін (з досвіду роботи)», у якому взяли участь понад 20 педагогів закладів освіти міста Одеси.

Спікер заходу – Мащуренко Світлана Леонідівна, вчитель історії  Одеського ліцею № 4 Одеської міської ради.

Ідея інтегрованого навчання сьогодні набуває особливої актуальності. Швидкий розвиток науки і технологій, постійне зростання обсягу інформації та зміни в суспільстві висувають нові вимоги до освіти. Тому метою заходу було продемонструвати різноманітні форми організації освітнього процесу та методичні прийоми, які можна використовувати в інтегрованому уроці, адже проведення інтегрованих уроків з історії та громадянської освіти сприяє розвитку критичного мислення здобувачів освіти, їх творчих здібностей та готовності до життя в динамічному сучасному світі.

З власного досвіду спікер презентувала різноманітні форми та типи інтегрованих уроків, серед яких урок-захист газети, урок творчого пошуку, урок-подорож, урок-гра «Щасливий випадок», театралізований урок.

Інтегроване навчання – це не просто нова методика, а зміна парадигми освіти. Воно дозволяє перейти від пасивного засвоєння знань до активного їхнього конструювання, що сприяє розвитку творчих, критичних та комунікативних навичок учнів.

Від admin