Формувальне оцінювання на уроках англійської мови в НУШ: ефективні стратегії та дієві практики.

З метою вдосконалення досвіду вчителів щодо впровадження формувального оцінювання в освітній процес 11 вересня 2024 року відбувся методичний вебінар для вчителів англійської мови «Формувальне оцінювання на уроках англійської мови в НУШ: ефективні стратегії та дієві практики».

На вебінарі були розкриті питання щодо особливостей впровадження формувального оцінювання в освітній процес, використання стратегій і технік формувального оцінювання для визначення особистісного поступу дитини в навчанні та вибудовування індивідуальної освітньої траєкторії розвитку.

На початку заходу було закцентовано увагу слухачів на оновлених нормативних документах МОН щодо особливостей здійснення оцінювання в 5-7 класах НУШ шляхом самостійного вибору видів, форм, способів та стратегій відповідно до нових Державних стандартів (Лист від 30.08.2024 № 1.1/15776-24, наказ від 02.08. 2024 № 1093).

Власним досвідом роботи із впровадження формувального оцінювання в освітній процес в умовах НУШ поділилась викладачка англійської мови, методистка видавництва «Лінгвіст» Яна Свердлюк.

Cпікерка актуалізувала знання учасників щодо сутності формувального оцінювання, відмінностей формувального і підсумкового оцінювання, окреслила шляхи й алгоритм впровадження його в освітній процес на уроках англійської мови в умовах НУШ.

У ході практичної частини вчителі відпрацювали дієві стратегії (відслідковування прогресу учнів, формування якісного зворотного зв’язку, перевірка розуміння і сприйняття інформації) та практики формувального оцінювання (візуальні, письмові, усні, креативні) із застосуванням різного виду карток, сигналів рукою, піктограм, смайлів; есе, вхідних-вихідних квітків; коміксів, прийому «обернись – обговори» та ін.

Обмінюючись думками під час підведення підсумків, педагоги дійшли до висновку, що формувальне оцінювання надає здобувачам освіти шанс отримати оцінювання для навчання, підвищення рівня навчальних досягнень та доступ до більш якісної освіти.

Бажаємо успіхів! Миру та добра!

Від admin