«Знаємо, уміємо, зробимо», – так говорять учителі української мови та літератури міста – сертифіковані учасники очних тренінгів «Наздоженемо: курс про подолання освітніх втрат», що проведеніна виконанняНаціональної програми з навчання вчителів інструментам та методикам вимірювання та подолання освітніх втрат у рамках спільного проєкту Міністерства освіти та науки України, ГО «Освіторія» та Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ). Нагадаємо, що цей курс підвищення кваліфікації розроблений відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 21 серпня 2019 р. № 800 «Деякі питання підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників» з урахуванням вимог Державного стандарту базової середньої освіти, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30 вересня 2020 р. № 898 «Про деякі питання державних стандартів повної загальної середньої освіти».

Із січня по червень 2024 року проведено десять занять, на яких пройшли навчання 140 вчителів-філологів міста. Педагоги дізналися про стан освітніх втрат в Україні, формати виявлення та стратегії подолання освітніх втрат учнівства, інструменти виявлення та подолання втрат у навчанні та алгоритми і ресурси цього завдання. Також розширили свої знання з питань діагностування сформованості компетентностей здобувачів освіти, психоемоційної підтримки школярів, шляхи мотивації учнів як важливого чинника подолання втрат та обговорили переваги інтегрованого підходу до навчання. Усі учасники тренінгів отримали сертифікати на 30 годин.

Щиро дякуємо модераторці курсів, сертифікованій тренерці з подолання освітніх втрат, вчительці української мови та літератури, методисту вищої категорії Одеського ліцею № 1 ім. А.П Бистріної Тетяні Петрівні Панасюк за змістовне, цікаве, насичене сучасними освітніми інноваціями навчання.

Також висловлюємо подяку адміністраціям Одеських ліцеїв № 1 (директорка Топчій Л.С.), № 100 (директорка Паламарчук О.М.), № 72 (директор Борісюк Є.Є.), № 15 ( директорка Орлова О.П.) за створення гарних належних умов для проведення тренінгів.

Висловлюємо сподівання, що здійснені навчання сприятимуть не тільки суттєвому вдосконаленню професійних навичок вчителів-філологів із зазначеного питання, а й нададуть сили, наснаги, віри в подолання як освітніх втрат, так і інших негараздів сьогодення.

Бажаємо миру та злагоди, успіхів та професійного натхнення, чекаємо на нові зустрічі.

Від admin