Всеукраїнський проєкт збору книг « Вільні читають українською!», щоз нагоди відзначення 210-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка ініціював Уповноважений із захисту державної мови, триває. Як уже повідомлялося, до проєкту приєдналися юні одесити – учні Одеських початкових шкіл № 99 та № 64, ліцеї № 63 та 101.

Також до реалізації проєкту приєдналися колектив Одеського МРЦ № 2 та Одеського ліцею № 55. Об’єднані спільною метою учні, педагоги, батьки зібрали книги на будь-який читацький смак та вік: художня література, казки для дітей, навчальні посібники, довідкова література та надіслали тим, кому вони необхідні:

до Миколаївської обласної універсальної бібліотеки та до гуманітарних штабів у Сумській області.

Співробітники Одеського МРЦ № 2 також надали частину зібраних книг до бібліотеки ім. М.С.Грушевського та обладнали мобільні книжкові куточки в бомбосховищі центру.

Розуміємо, що в реаліях сьогодення читання допомагає стабілізувати психоемоційний стан, а книга – це безцінний скарб, який і юні, й дорослі одесити передають від щирих сердець з єдиною вірою у велику перемогу!

Висловлюємо слова щирої подяки усім, хто доєднався до такої важливої роботи, – учням, вчителям, батькам, адміністрації закладів, і запрошуємо долучатися до реалізації проєкту «Вільні читають українською!»

Долучайтеся до проєкту, пам’ятайте: вашу книгу чекають у херсонських, миколаївських, запорізьких, луганських, донецьких, сумських, харківських бібліотеках.

Пам’ятаймо: читати українською модно! Даруйте книги!

Від admin