05 травня 2024 року на базі КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ПОЗАШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ «ОДЕСЬКИЙ ПАЛАЦ ДИТЯЧОЇ ТА ЮНАЦЬКОЇ ТВОРЧОСТІ «БІЛА АКАЦІЯ» відбулось урочисте нагородження переможців міського конкурсу «ОСВІТНЯ ПЕРЛИНА ОДЕСИ», Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів та Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України.

На святі були присутні почесні гості:

  • Одеський міський голова – Геннадій Труханов; 
  • заступник міського голови – Павло Вугельман;
  • депутат Одеської міської ради, голова постійної комісії з питань освіти, спорту, культури та взаємодії з громадськими організаціями – Олег Етнарович;
  • директорка Департаменту освіти та науки ОМР – Олена Буйневич;
  • голови районних адміністрацій м. Одеси;
  • депутати Одеської міської ради. 

У традиційних змаганнях юних інтелектуалів – предметних олімпіадах різних рівнів та конкурсу – захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів Малої академії наук України щорічно беруть участь понад три тисячі учнів 6 – 11 класів закладів загальної середньої освіти м. Одеси.

У 2023/2024 навчальному році в міському турі Всеукраїнських учнівських олімпіад взяло участь близько 1500 учнів-переможців шкільних етапів з екології, трудового навчання, правознавства, економіки, французької мови, фізики, хімії, німецької мови, географії, історії, астрономії, української мови та літератури, біології, англійської мови та математики. Близько 725 учнів стали переможцями міського етапу та продовжили нелегке змагання на ІІІ (обласному) та IV етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів.

У МАН міського та обласного рівнів взяли участь близько 250 учнів 8-11 класів.

Переможцями ІІІ, IV турів Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів та ІІ, ІІІ турах конкурсу – захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів Малої академії наук України стали 39 юних ерудитів-переможців.

У міському конкурсі «ОСВІТНЯ ПЕРЛИНА ОДЕСИ» взяли участь автори і авторські колективи закладів дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти. На розгляд журі було представлено 154 роботи з 8 тематичних номінацій та одна робота колективу учнів Одеського ліцею № 117.

Сертифікати на отримання грошової винагороди та цінні подарунки педагогічним працівникам та юним ерудитам вручив Одеський міський голова Геннадій Труханов та директорка Департаменту освіти та науки Одеської міської ради Олена Буйневич.

Гостей та переможців конкурсів привітали художні колективи юних одеситів.

Від admin