Формувальне оцінювання в НУШ: методи, інструменти, техніки, практичні поради.

Запрошуємо вчителів німецької мови на методичний воркшоп «Формувальне оцінювання в НУШ: методи, інструменти, техніки, практичні поради», який відбудеться у форматі Zoom.

Мета заходу: поглибити знання педагогів про формувальне оцінювання та методику його впровадження, удосконалити досвід щодо практичного застосування формувального оцінювання під час вивчення німецької мови як засобу мотивації та підвищення результату навчання

Дата та час проведення: 05 червня 2024 року о 13.00

Нові державні стандарти освіти вимагають інноваційних підходів не тільки до організації освітнього процесу, але й до оцінювання навчальних досягнень школярів. Великого значення в умовах НУШ набуває формувальне оцінювання як ефективна стратегія підвищення рівня знань і компетентностей учнів, яке здійснюється у процесі навчання і «для навчання» з урахуванням потреб кожної дитини.

Для успішного впровадження формувального оцінювання вчителю необхідно вміти професійно організувати навчальний процес, а саме: створити комфортне освітнє середовище, залучити кожну дитину до активної навчальної діяльності на уроках та до надання зворотного зв’язку, навчити знаходити й виправляти власні помилки, здійснювати взаємооцінювання і самооцінювання тощо.

Для кожного педагога, провайдера освітніх змін, актуальними залишаються питання: як «оцінити без оцінки», як «коригувати діяльність учнів без виправлення помилок», як вибудовувати індивідуальну траєкторію розвитку учнів; як мотивувати їх до прагнення здобути максимально можливі результати тощо. Саме на цих аспектах буде акцентовано увагу слухачів у ході методичного заходу.

Питання для розгляду:

  • Роль формувального оцінювання в сучасному освітньому процесі.
  • Методи та прийоми формувального оцінювання на уроках німецької мови в базовій школі.
  • Дієві техніки та інструменти формувального оцінювання як засоби підвищення результату навчання здобувачів освіти.
  • Формування мотивації учнів та учениць до навчання за допомогою організації якісного зворотного зв’язку під час вивчення предмета.
  • Використання формувального оцінювання на уроках німецької мови: практичні поради та алгоритм дій (з досвіду).

Спікерка: Вікторія Маринюк, викладачка німецької мови, Одеського ліцею № 1; методистка видавництва Hueber, авторка і презентерка методичних вебінарів та тренінгів

Посилання для реєстрації:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdua-xhsBnB-qlIU_9zmjqjuYPjB92KHuAyWfrS5WRDU5zBBw/viewform?usp=sf_link

Учасники заходу отримають сертифікати.

Від admin