Трубніков Максим Валерійович – учитель мистецтва Одеського ліцею № 9. Більше ніж двадцятирічна педагогічна робота постійно перепліталась із активною громадською та музичною діяльністю, пошуково-реконструкторською зацікавленістю.

Закінчивши Південноукраїнський державний педагогічний університет ім. К.Д.Ушинського, працював у державних, приватних, музичних, оздоровчих навчальних закладах, а з 2010 року – вчитель мистецтва в Одеському ліцеї № 9. Як креативний педагог-новатор у 2022 році став переможцем всеукраїнського конкурсу «Учитель року» в номінації «Мистецтво».

Захоплення з раннього дитинства ( 5 років) музикою привело до професійної музичної діяльності: у 2009 році створив відомий в Україні гурт «Друже Музико», разом з яким став учасником Революції Гідності. У 2014 році гурт став співзасновником добровольчого «Музичного батальйону», який з початком війни проводить волонтерську та музично-капеланську діяльність в Збройних силах України як в пунктах дислокації, так і на лінії зіткнення. За роки творчої діяльності гурт створив сім альбомів авторських пісень на слова та музику Максима Трубнікова, за що відзначений нагородами Президента України «За гуманітарну участь у антитерористичній операції» та «За оборону України».

У 2009 році Максим Валерійович започаткував зі своїми учнями та іншими активістами Вишиванковий фестиваль та традиційне підняття великого Державного прапора України на Потьомкінських сходах у День прапора України, за що відзначений грамотою Президента України.

З 2010 року долучився до реконструкторів старосвітської автентичної музики, власноруч створив репліку кобзи останнього кобзаря ХІХ ст. Остапа Вересая, став лауреатом фестивалю «Червона рута» в номінації «Автентичний фольклор».

За роки війни вчитель записав та впровадив у дію більше 250 відеоуроків для учнів 5-11 класів, чим надав велику допомогу учнівству, особливо тим, хто навчається за кордоном. А в 2022 році на всеукраїнському конкурсі «Кіно і школа» разом зі своїми учнями посіли Перше місце й отримали Золотого Оскара за короткометражну стрічку «Фейки у щоденному житті».

Також Максим Валерійович є активним учасником інтеграційного розмовного клубу «Ріка» від ГО «Десяте квітня» і своєю пісенною творчістю надихає людей на опанування української мови в розмовних клубах Херсонщини, Миколаївщини, Кропивниччини, Одещини.

  За значні заслуги у зміцненні української державності, мужність і самовідданість, вагомий особистий внесок у розвиток різних сфер суспільного життя, відстоювання національних інтересів нашої держави, сумлінне виконання професійних обов’язків Максим Валерійович нагороджений багатьма грамотами, відзнаками, цінними подарунками різних рівнів; державними медалями, а в 2023 році отримав найвищу педагогічну відзнаку – «Заслужений учитель України».

Любов до поетичного слова, музики, українських народних традицій передає педагог своїм учням та вихованцям.

Сьогодні на сторінках альманаху «Поетичні струни єдності» знайомимо з творами Максима Валерійовича, які стали улюбленими піснями багатьох пошановувачів українського слова й музики, бажаємо творчого натхнення, успіхів, досягнень та нових педагогічних та поетичних злетів!

Віршами молодого відомого одеського митця започатковуємо нову сторінку нашого проєкту – «Оспівана поезія». Міцної впевненої ходи, віримо в Перемогу, наближаємо її могутнім поетичним словом.

Від admin