13-14 березня та 20-21 березня 2024 року у приміщенні освітнього простору “CreatED” відбулися заняття з працівниками психологічної служби закладів освіти міста Одеси.

Програма включала в себе наступні теми: «Війна та система освіти»,  «Втрата та горювання», «Як розмовляти з дітьми на складні теми».

В якості тренера виступала Олена Вершиніна, психолог Комунальної установи “Одеський центр професійного розвитку педагогічних працівників”.

Розмова була про зміни,  що відбулися в  системі освіти під час війни, зокрема про важливість закладу освіти, як інституції, що забезпечує стабільність у нестабільний час та являє собою підтримуюче середовище для учасників освітнього процесу.

Надзвичайно важливими були теми підтримки людини під час травматичних подій зокрема й втраті близької людини, теми, яка  часто залишається непорушеною, табуйованою та закритою для обговорення через природній страх говорити,  пов’язаний з відсутністю знань про те, як вести розмову з людиною, що переживає травматичну подію.

Учасники ділились  своїм досвідом у роботі з дітьми, які зазнали втрати або пережили складні ситуації.    Увага була акцентована  на необхідності відвертої та емпатичної комунікації з дітьми з урахуванням вікових особливостей, учасники отримали практичні поради щодо того, як ефективно спілкуватися з дітьми на теми, які можуть бути для них складними або болісними.

Крім того говорили й про техніки самовідновлення та підтримки. Корисність та актуальність отриманих знань та навичок безсумнівно, допоможуть учасникам у подальшій роботі.

Від admin