26 лютого 2024 року відбувся вебінар на тему: «Сучасний урок образотворчого мистецтва – як поєднання творчості дитини та вчителя», в якому взяли участь вчителі образотворчого мистецтва міста Одеси.

Мета: розвиток творчості дитини та вчителя як формування вміння спільно приймати рішення щодо реалізації творчої ідеї під час уроку образотворчого мистецтва

Спікер заходу – Людмила Тумбрукакі, вчитель образотворчого мистецтва ОДЕСЬКОГО ЛІЦЕЮ № 24 ОДЕСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ, презентувала досвід своєї роботи на уроках, втілюючи думку: розвиток творчості дитини не може бути відокремленим від творчості вчителя. Бо саме разом ми можемо спільно приймати рішення та  реалізувати творчі ідеї.

Спікер поділилась із учасниками вебінару прикладами використання сучасних та доступних онлайн технологій, які допомагають зробити дистанційну освіту цікавою та ефективною, як для дітей, так і для дорослих.

Для проведення сучасних онлайн занять вчитель застосовує презентацію, а потім, користуючись віртуальною дошкою, починає малювати на ній, заохочуючи дітей до сумісної роботи. Будь який урок можна зробити цікавим та нестандартним. Головне пам’ятати, що ми , вчителі,  повинні досягти мети – формувати вміння спільно з учнями приймати рішення щодо реалізації творчої ідеї під час уроку образотворчого мистецтва.

Креативний сучасний вчитель повинен розуміти, що саме цікаво сучасним дітям, і, тут, на думку вчителя, згадалося, як діти із задоволенням малювали на уроках прямо на дошці. Але під час дистанційних уроків, ми не маємо такої можливості, тому зараз можливо запропонувати їм разом малювати на віртуальній дошці на моніторі.

Вчитель підкреслює, що малювати разом, це дійсно цікаво.

Головне, не зупинятися на досягнутому, а сміливо крокувати разом до творчих перемог!

Від admin