27 лютого 2024 року відбувся вебінар на тему: «Ефективне використання інтерактивних технологій у навчанні предметів початкових класів», у якому взяли участь учителі початкових класів міста Одеси.

Спікерки заходу –  вчителі початкової школи Одеського ліцею № 7 Раїса Трач,  Оксана Грицюк, Марія Чельцова презентували досвід роботи з використання інтерактивних технологій, який сприяє позитивній мотивації учнів  до пізнавальної діяльності і підвищує ефективність навчання.

Використання інтерактивних технологій у навчанні початкових класів значно поліпшує навчальний процес в молодших школярів, збагачує навчальний досвід, робить його більш цікавим та ефективним.

Інтерактивне навчання – діалогове навчання, у ході якого здійснюється взаємодія вчителя і здобувача освіти. Саме інтерактивні методи дають змогу здобувачам освіти формувати характер, розвивати світогляд, логічне мислення, зв’язне мовлення; виявляти і реалізовувати індивідуальні можливості. При цьому освітній процес організовується так, що здобувачі освіти шукають зв'язок між новими та вже отриманими знаннями; приймають альтернативні рішення, мають змогу зробити «відкриття», формують власні ідеї та думки за допомогою різноманітних засобів; навчаються співробітництву.

Ця тема дозволяє розглянути широкий спектр питань, пов'язаних зі зміною підходів до навчання в умовах сучасного інформаційного суспільства.

Від admin