9 березня – 210 річниця від дня народження Т.Г.Шевченка.

З метою вшанування пам’яті  про Т.Г.Шевченка, виховання пошани  до творчої спадщини поета, любові до рідної України, розвитку творчих здібностей учнів проводиться два міських конкурси для учнів навчальних закладів.

19 лютого 2024 року стартував конкурс читців, поетів та прозаїків «Шевченківське слово»  під гаслом «Єднаймо Україну Шевченковим словом»( наказ Департаменту освіти та науки Одеської міської ради від 16.02.2024 № 60).   Конкурс проходить у  два етапи у форматі онлайн. Учасники-читці виконують один твір українських письменників, зокрема  і поетів Одеси, присвячений Великому Кобзарю.  Юні поети і письменники подають на розгляд журі власний твір( твори).

28-29 лютого відбудуться районні етапи конкурсу, на яких журі визначить до 10 учасників-фіналістів, а 8 березня, у переддень ювілею, будуть визначені переможці.

З 20 лютого розпочався традиційний  щорічний конкурс шевченкознавства «Кобзар і сучасність» ( наказ Департаменту освіти та науки Одеської міської ради від 23.01.2024 № 13),  який проходить у трьох номінаціях: «Кращий твір», «Кращий реферат», «Кращий малюнок». Шкільний етап триватиме до 26 лютого,  27 лютого пройдуть районні етапи, а 5 березня – фінальний.

Запрошуємо учнів та вихованців взяти участь у зазначених інтелектуальних творчих змаганнях, чим продемонструвати знання із Шевченкіани, виявити свою громадянську позицію у ставленні як до історичних процесів, так і сьогодення.  

Бажаємо  творчих успіхів, натхнення та перемог! Читайте і вивчайте Шевченка, живіть за його заповітами!

Від admin