6 вересня 2023 проведено онлайн – методичну скарбничку «Організація освітнього процесу в початковій школі у 2023/2024 н.р.: нові реалії». У роботі онлайн заходу взяли участь 40 вчителів.

Спікерами заходу виступили консультант Комунальної установи «Одеський центр професійного розвитку педагогічних працівників» Лазаренко Т. І. та Самойленко О. Г., координатор міської динамічної творчої групи вчителів початкової школи, вчитель Одеського ліцею №89. Учасники заходу були ознайомлені з нормативними вимогами щодо організації освітнього процесу у 2023/2024 н.р. Також обговорено низку питань організаційного характеру, збереження здоров’я учасників освітнього процесу в період воєнного стану, освітні втрати початкової освіти, шляхи їх подолання, різні форми навчання, навчально-методичне забезпечення, оцінювання навчальних досягнень учнів, сертифікацію вчителів тощо.

Своїм досвідом роботи знаходити контакт із дітьми з особливими потребами та умінням реалізовувати креативний підхід у нестандартних ситуаціях поділились учителі Одеського ліцею №71 Костів О.В., Гоцуленко Н.А., Демахіна І.О., Христодорова А.М., Крамаренко Л.М., Подкуйко Н.В. Вчителі початкової школи продемонстрували презентації за темами «Інтеграція предметів читання та математики для надолуження освітніх втрат» за програмою «Інтелект України», «Інтеграція предметів математика та читання для надолуження освітніх втрат в класах НУШ», «Шляхи надолуження освітніх втрат математичної та читацької компетентностей в початковій школі. Робота з батьками», «Шляхи надолуження освітніх втрат математичної та читацької компетентностей в початковій школі. Співпраця з волонтерами», «Шляхи надолуження освітніх втрат читацької та математичної компетентностей учнів початкових класів. Співпраця з корекційними педагогами».

В початковій школі закладається основа формування особистості майбутнього громадянина. Тільки освічені діти збудують правову державу, де буде повага до вчителя і людей взагалі. Саме вчитель є генератором реалізації на практиці концептуальних засад реформи НУШ. Щоб уміти навчати, учителеві необхідно постійно самовдосконалюватися.

Від admin