Відповідно до плану роботи КУ «Одеський центр професійного розвитку педагогічних працівників» 28 серпня 2023 року на платформі ZOOM в онлайн-форматі було проведено вебінар для вчителів фізики та математики  закладів загальної середньої освіти «Методичні підходи в умовах дистанційного та змішаного навчання. Проєктування навчального процесу з урахуванням необхідності подолання освітніх втрат учнів у 2023/2024 навчальному році», який відвідало 63 педагогічних працівника.

Останні три роки — роки викликів для освіти в Україні. Пандемія коронавірусу, а зараз повномасштабна війна, суттєво обмежили можливість дітей фізично відвідувати школу й тим самим підштовхнули освітян до пошуку нових форматів навчання.

Дистанційне та змішане навчання – це виклик не лише для учнів, а й для їхніх викладачів. Організувати якісне онлайн-навчання, заряджати мотивацією і бути готовим(-ою) до технологічних проблем – це справді непросто. Навколо безмежна кількість педагогічних інструментів, але як обрати «ті самі» для себе, де знайти час, щоб їх опанувати?

На вебінарі були надані поради щодо проєктування навчального процесу з використанням цифрових інструментів, які можуть використовуватись під час дистанційного і змішаного навчання. А також спікери Мушанова Л. І. та Куралова І. М. поділилися власним досвідом створення завдань з математики для самостійної роботи учнів щодо усунення освітніх втрат в режимі telegram-марафону з використанням цифрових інструментів.

Важливим аспектом компенсації освітніх втрат з предметів є велика робота педагога. Вміння створити  комфортні умови на уроці та знайти особистий підхід до кожного учня, розробити додаткові завдання, провести  консультації.

Все це є запорукою успіху!

Від admin