З метою ознайомлення вчителів з методичними рекомендаціями щодо особливостей викладання англійської мови  у новому навчальному році, підвищення фахової майстерності з попередження і подолання навчальних втрат 25 серпня 2023 відбулась онлайн – конференція «Методичні рекомендації щодо початку нового навчального року. Попередження і подолання навчальнх втрат: план дій вчителів англійської мови». У вебінарі взяли участь  157  педагогічних працівників закладів середньої освіти міста Одеси.

Під час заходу було акцентовано увагу слухачів на важливих питаннях щодо  викладання іноземних мов у 2023-2024 навчальному році та  проблемах з попередження і подолання навчальних втрат.

На початку вебінару консультантка Одеського центру професійного розвитку педагогічних працівників Світлана Кривич познайомила учасників з методичними рекомендаціями МОН, а саме: зосередила увагу на нормативних документах, Державних стандартах та модельних освітніх програмах; зупинилась на вимогах та нових підходах щодо оцінювання навчальних досягнень учнів 5-6 класів в умовах НУШ.

Спікерка Олена Міходуй, методистка Міжнародного освітньо – методичного центру Дінтернал Едьюкейшн, розкрила питання щодо організації і проведення роботи з попередження та подолання втрат у навчанні, а саме: окреслила шляхи виявлення прогалин під час вивчення іноземних мов, механізми  взаємодії всіх учасників освітнього процесу, план дій вчителів для налагодження системної роботи в цьому напрямку. Методистка опрацювала з вчителями прийоми, засоби, інструментарій для діагностування навчальних досягнень учнів та виявлення недоліків у засвоєнні окремих тем, які потребують доопрацювання; навела приклади завдань, які можна  використовувати на уроках для  надолуження навчальних втрат при  вивченні  та засвоєнні нової лексики.

На завершення найактивніші учасники заходу отримали в подарунок три сучасних підручника від компанії Дінтернал Едьюкейшн, які стануть їм у нагоді під час планування і проведення уроків  англійської мови.

Вчителі подякували спікерам за корисну інформацію, методичні поради та цікавий досвід, який допоможе їм спрямувати роботу на попередження і подолання навчальних втрат у реаліях сьогодення.

Від admin