Методичні рекомендації щодо вивчення зарубіжної  літератури в 2023/2024н.р.

Організація повторення програмового матеріалу за допомогою інтерактивних методів навчання на уроках зарубіжної літератури з метою усунення освітніх втрат».

23 серпня 2023 року в межах Zoom-конференції відбувся вебінар для вчителів зарубіжної літератури.

З  методичними рекомендаціями щодо вивчення зарубіжної  літератури в 2023/2024 н.р. в 5-11 класах познайомила учасників зустрічі Сухініна Ірина Вікторівна, керівник  міської творчої групи вчителів зарубіжної літератури. Матеріали розміщені на сайті КУ «ОЦПРПП» в рубриці «До нового навчального року» (посилання на сайт).

Звертаємо увагу вчителів зарубіжної літератури, що в цьому навчальному  році працюємо за програмами 2022 року зі змінами, які розміщені на сайті МОН         (Наказ МОН України від 03 серпня 2022р. № 698).

У рекомендаціях МОН задля забезпечення якісного виконання освітніх програм в умовах очного та дистанційного навчання пропонується приділити більше уваги повторенню вивченого матеріалу за минулий рік, запровадити «коригуюче навчання». Напрацюваннями  з цього питання поділилася досвідом  Шпаковська Ніна Миколаївна, вчителька зарубіжної літератури Одеського ліцею № 55,  методист вищої категорії.

Ніна Миколаївна звернула увагу на особливості сучасного уроку літератури, окреслила види інноваційних технологій із своєї практичної діяльності на уроках. Неможливо розпочати вивчення нових тем, обминувши прогалини (освітні втрати). Як компенсувати їх? На основі проведених діагностичних досліджень вчителька отримала певні результати та  надала практичні поради колегам (презентація). Вебінар пройшов цікаво, активно. Учасники заходу отримали відповіді на запитання, що цікавлять педагогів сьогодні.

Від admin