18 квітня  2023 року на платформі Zoom відбулося інтерактивне заняття «Організація та проведення лабораторного практикуму на уроках фізики в умовах дистанційного навчання». До цього методичного заходу  приєдналися 22 вчителя фізики закладів освіти міста Одеса. Заняття провела вчитель фізики Одеського ліцею № 63 Валенда Юлія Георгіївна.

Спікер нагадала декілька причин, чому лабораторний практикум є важливим під час навчання фізики. Це сприяє більш поглибленому зрозумінню теорії, розвитку практичних та комунікаційних  навичок, критичного мислення, визначенню потенційних проблем.

Розповіла про різні методики та інструменти, які дозволяють проводити лабораторні роботи з фізики у дистанційному форматі: використання відео-інструкцій та демонстрацій, віртуальних лабораторій, домашніх лабораторних дослідів та інше.

Лабораторні роботи з фізики можна поділити на групи: з використанням найпростішого  обладнання, віртуальних лабораторій, відеодослідів у вигляді тестів.

Для створення тестів Юлія Георгіївна у чаті привела активне посилання відповідної  онлайн платформи та практично показала, як працювати з тестами, як контролювати знання та вміння учнів, як оцінювати їх роботу.

Учасники зустрічі активно обговорювали можливості організації та проведення лабораторного практикуму в сучасних умовах, ділилися власним досвідом роботи.

Від admin