18 квітня 2023 року відповідно до плану роботи Комунальної установи «Одеський центр професійного розвитку педагогічних працівників» було проведено вебінар «Замовлення підручників для учнів 10 (11) класів ЗЗСО» для заступників директорів, які відповідають за замовлення підручників та бібліотечних працівників м. Одеси.

Під час онлайн-зустрічі учасники були ознайомлені з наказами Міністерства освіти і науки України від 30.09.2022 № 871 та від 27.12.2022 № 1182 та інструктивно-методичними матеріалами для здійснення вибору закладами загальної середньої освіти підручників для 10 (11) класів за фрагментами електронних версій оригінал-макетів підручників з кожної назви. Були надані роз’яснення щодо терміну вибору та замовлення підручників, заповненню спеціальної форми вибору за фрагментами електронних версій оригінал-макетів підручників з кожної назви з метою покращення якості навчальної літератури.

Електронні версії фрагментів оригінал-макетів підручників, яким за результатами І етапу Конкурсу буде надано відповідний гриф, розміщені в Електронній бібліотеці ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» у вільному доступі за посиланням  lib.imzo.gov.ua у розділі: «Конкурс підручників»:  з 15 квітня 2023 року для 10 (11) класів.

Педагогічні працівники з 15 квітня по 08 травня 2023 року ознайомлюються з фрагментами електронних версій оригінал-макетів підручників для 10 (11) класів.

Це здійснюється для того, щоб на 2023/2024 навчальний рік до кожного ЗЗСО надійшли друковані примірники саме тих підручників для 10 (11) класів та педагогічних працівників, які будуть обрані цим закладом освіти.

Відповідно до інструктивно-методичних матеріалів ЗЗСО мають заповнити спеціальну форму вибору електронних версій оригінал-макетів підручників та передати результати вибору в паперовому та електронному вигляді до органу управління освітою м. Одеси: з 01 по 10 травня 2023 року стосовно вибору підручників для 10 (11) класів.

Остаточне рішення щодо вибору підручників має бути схваленим на засіданні педагогічної ради ЗЗСО, про що складається відповідний протокол, де зазначається інформація про вчителів, які безпосередньо здійснили цей вибір. З метою відкритості та прозорості процедури вибору ЗЗСО на власних вебсайтах оприлюднюють вищезазначені протоколи педагогічної ради: 19 травня 2023 року стосовно вибору підручників для 10 (11) класів.

Від admin