З метою надання методичної допомоги з питань підготовки відеоуроків для 6 класів НУШ з іноземних мов 13 квітня 2023 року відбувся методичний вебінар для заступників директорів з НВР «Сучасний відеоурок:  вимоги,  методи, засоби та прийоми», у якому взяли участь 30 педагогічних працівників.

Модератор заходу –  Олена Драганова,  спікер – Світлана Кривич, консультанти  Комунальної установи “Одеський центр професійного розвитку педагогічних працівників”

Під час вебінару розглядались питання щодо підготовки відеоуроків відповідно до Концепції Нової української школи, нових Державних стандартів базової середньої освіти, модельних освітніх програм, нового  Cанітарного  регламенту, а саме: щодо реалізації комунікативної спрямованості вивчення іноземних мов; формування предметної та ключових компетентностей; дотримання здоров’язберігаючих технлологій; детального пояснення як лексичного, так і граматичного матеріалу;  передбачення  в уроках прогнозованих очікуваних результатів та рефлексії тощо.

Спікер Світлана Кривич акцентувала увагу слухачів на структурі відоуроків, дидактичних та методичних вимогах,  вимогах щодо грамотного та естетичного оформлення навчального матеріалу.

Консультант порадила використовувати для відеоуроків з іноземних мов  навчальний матеріал підручників для 6 класів НУШ, які відповідають новим модельним освітнім програмам та рекомендовані Міністерством освіти і науки України.

Учасники заходу обмінялись думками щодо теми вебінару та подякували організаторам і спікеру за методичну допомогу та корисні поради щодо підготовки відеоуроків з іноземних мов для 6 класів НУШ

Від admin