10 квітня на платформі Google Meet було проведено вебінар для бібліотекарів закладів освіти міста Одеса «Сучасна дитяча книга і читання в епоху цифрової культури».

Мета вебінару – знайомство з новими методами та формами роботи, обмін власним досвідом.

Спікери вебінару:

  • Світлана Анатоліївна Дементьєва, завідувачка методичним відділом ЦМБ ім. Франка, «Електронні (віртуальні) книжкові виставки – новий вид інформаційного обслуговування користувачів: методичні рекомендації на допомогу бібліотекарям».
  • Олена Миколаївна Лагутєєва, завідувачка бібліотекою Одеського ліцею «Лідер», «Презентація сучасної дитячої книги та розвиток читацьких інтересів у дітей».
  • Оксана Андріївна Домчинська, завідувачка бібліотекою Одеської гімназії № 20, «Буктрейлер  як інноваційний засіб мотивації школярів до читання».

Було звернено увагу шкільних бібліотекарів на дотримання вимог розпорядження Кабінету Міністрів України від 3 березня 2023 року № 190-р «Про схвалення Стратегії розвитку читання на період до 2032 року «Читання як життєва стратегія» та затвердження операційного плануїї реалізації на 2023—2025 роки». Цей документ яскраво свідчить, яке велике значення в нашому суспільстві буде зараз приділятися читанню, книзі та розвитку бібліотек та їх якісному оновленню. Було підкреслено, що запланована Стратегія спрямована на підвищення ролі бібліотек, як одного із базових елементів суспільного розвитку і таких його складових, як культура, наука і освіта.

Від admin