30 березня 2023 року відбувся вебінар на тему: «Фізичне виховання в ЗДО під час дистанційної освіти з використанням ІКТ технологій», в якому взяли участь інструктори з фізичної культури міста Одеси.

Мета: презентувати інструкторам з фізичної культури досвід використання ІКТ технологій, організації активного та безпечного навчання дітей на заняттях з фізичної культури під час дистанційної роботи.

Спікер заходу – Олена Коваль, інструктор з фізичної культури Одеського закладу дошкільної освіти «Ясла-садок» № 295 Одеської міської ради» презентувала досвід своєї роботи з використанням ІКТ технологій під час дистанційної роботи в ЗДО, за допомогою яких можливо проведення всіх форм фізкультурно- оздоровчої  роботи, а саме : ранкових гімнастик, фізкультурних занять, рухливих та спортивних ігор, організації самостійної рухової діяльності дітей, спортивних свят та розваг.

Педагог акцентувала увагу на основних аспектах роботи на заняттях з фізичної культури під час дистанційного навчання в ЗДО.

Особливу увагу спікер приділила руховим навичкам, координації рухів, просторовому орієнтуванню, розвитку фізичних якостей: швидкості, спритності, витривалості. Також  ознайомила з фізичними вправами щодо корекції порушень постави, корекції плоскостопості, укріпленню м’язів у слаборозвинених у фізичному плані дітей, стимулювання м’язового тонусу у «млявих» дітей, стимулювання вестибулярних реакцій (при поворотах, обертаннях, відкиданнях голови), подолання «рухових страхів» у дітей, розвитку орієнтування в малому та великому просторі.

Від admin