З метою вдосконалення професійної майстерності вчителів, урізноманітнення напрямків освітянської діяльності та поширення кращого педагогічного досвіду30 березня 2023 рокув межах Zoom-конференції відбувся вебінар-майстер-клас «Океан можливостей планети НУШ. Шкільна газета як засіб активізації учасників освітнього процесу».

Спікер заходу Долгієр Ольга Валеріївна, вчитель української мови та літератури, заступник директора з навчально-виховної роботи Одеського ліцею № 24 розповіла про зміни в роботі педагогічного колективу, що пов’язані із запровадженням програми НУШ, поділилася цікавим досвідом нової форми методичної роботи (імпровізовані «Засідання кают-компанії»), а також продемонструвала випуски шкільної газети «Маяк». Для педагогів закладу  «слово» стало не тільки засобом комунікації, а і скарбницею знань, інформації, почуттів та емоцій. Газета – не розкіш, а незвичайний спосіб спілкування. Ольга Валеріївна детально розповіла про кожну складову- рубрику, і особливо цікаву – «Майбутньому моряку». Не залишає байдужими читачів і поетична сторінка «Поезія – це завжди неповторність», на якій розміщені вірші педагогів ліцею. Успіх газети і її популярність ( а це дійсно є!) багато в чому залежить від редактора: Долгієр О.В. – талановита, творча, креативна, переможниця конкурсів «Творчий учитель – обдарований учень», «МІКоПІн», багатьох літературних конкурсів.

Обговорення питання також було незвичним: у продовження розмови свої поезії прочитали вчитель математики Анастасія Войтюк та вчитель початкових класів Олена Василькова.

То ж наші сподівання на те, що запропонований івент стане прекрасною можливістю для педагогів поповнити свій педагогічний кейс, черпнути корисну та цікаву інформацію, справдилися. Щиро вдячні Долгієр О.В. за змістовні і цікаві матеріали.

Нехай наша зустріч змотивує, стане поштовхом, певним стартом для всіх, хто бажає створити власне ЗМІ.

Бажаємо творчих успіхів і миру кожному і нашій Україні!

Від admin