Відповідно до плану роботи КУ «Одеський центр професійного розвитку педагогічних працівників» 14 травня 2021 року відбувся семінар для вчителів біології на тему: «Сучасне інформаційно-освітнє середовище на уроках біології в умовах дистанційного навчання», в якому взяли участь 37 учителів з 35 закладів загальної середньої освіти міста Одеси. Захід проходив на платформі Zoom в онлайн-форматі.

Метою заходу було удосконалення навичок володіння різними навчальними платформами та сервісами, які можуть надати суттєву допомогу в організації онлайн-роботи вчителя біології.

Модератор заходу — Беляніна І.А., консультант КУ «Одеський центр професійного розвитку педагогічних працівників», надала роз’яснення щодо затвердженої наказом МОН Типової освітньої програми для 5-9 класів закладів загальної середньої освіти, а також —  про внесення змін до експертизи навчальної  літератури.

Таран В.П., вчитель біології Одеської гімназії №8, акцентувала увагу на сервісі Genially, який призначений для створення яскравих  інтерактивних плакатів, презентацій та інших цифрових матеріалів. Сервіс Genially дає змогу використовувати різні джерела в ході заняття:  відео, книги, нариси, критичні статті тощо і тим самим  зацікавити дітей.

Хоменко В.О.,  вчитель біології Одеського НВК №84, висвітлила питання щодо використання цифрових інструментів та електронних освітніх ресурсів на уроках, які необхідні педагогам для налаштування ефективного процесу навчання під  час дистанційної освіти.

 Учасники семінару мали можливість удосконалити навички володіння різними сервісами як у комп’ютері, так і в мобільному пристрої, адже вчителю необхідно постійно розвиватися, вчитися новому і бути готовим до будь-яких викликів життя.

Від admin