Педагогічна зустріч учителів англійської мови – учасників Міжнародної освітньої Програми Тоні Блера «Generation Global»

У рамках святкування Дня Європи в Україні  14 травня 2021 року о 15.30 на платформі Zoom відбулась педагогічна зустріч учителів англійської мови – учасників Міжнародної Програми Тоні Блера «Generation Global» за темою «Міжнародна освітня Програма Тоні Блера «Generation Global» як могутній інструмент реалізації сучасних завдань Нової української школи»,  в якій  узяли участь 35 педагогів закладів загальної середньої освіти.

Мета  заходу: удосконалення  досвіду вчителів  щодо проведення онлайн – конференцій  англійською та українською мовами серед учнівської молоді на міжнародному рівні та у межах України, підвищення професійної   майстерності з питань розвитку ключових компетентностей учнів, мотивація педагогів до інноваційної діяльності в умовах Нової української школи.

 На початку зустрічі з педагогічним меседжем «Мистецтво ведення діалогу – запорука формування всебічно розвиненої, успішної, духовно – моральної  особистості в умовах Нової української школи» виступила Світлана Кривич, консультант КУ«Одеський центр професійного розвитку педагогічних працівників», координатор Програми Тоні Блера у закладах загальної середньої освіти комунальної власності територіальної громади міста Одеси. Світлана Михайлівна розкрила роль Міжнародного діалогу культур як методу побудови довіри між людьми на Глобальній арені та акцентувала увагу слухачів на тому, що даний метод навчає сприймати різноманіття глобального суспільства, розвиває критичне мислення в учнівської молоді, підвищує самооцінку, виховує повагу та толерантне відношення до історії і культури свого народу і цінностей інших культур, а також розкриває нові можливості для розвитку, популяризації, удосконалення рідної державної мови. Слід зазначити, що Програма «Generation Global»впроваджується в 130 закладах освіти України і відповідає цілям, завданням та основним ідеям Нової української школи.

Керівник даного проєкту в Україні та місті Одесі Ганна Савченко провела методичний інструктаж «Особливості впровадження Програми Тоні Блера «Generation Global»у реаліях сьогодення». Педагог зазначила, що Програма «Generation Global»спрямована, перш за все, на підготовку учнівської молоді до сучасного життя, вироблення навичок комунікації та побудови інтерактивного діалогу з однолітками  різних країн світу та  України на безпечній інтерактивній Міжнародній платформі. І саме відеоконференції в рамках проєкту є актуальними в умовах сьогодення і допомагають реалізувати головну мету і завдання Нової української школи.

  Досвідом щодо успішного впровадження Програми «Generation Global» у закладах освіти поділились учителі англійської мови: Ольга Карасевич (ОСШ № 17), Ілона Ляшенко (ОСШ № 86), Тетяна Павлова (ОНВК «Гімназія № 2»).

Педагоги зазначили, що працюють із задоволенням, творчим натхненням; що дана Програма мотивує учнів до навчання, формує ключові компетентності та допомагає вирішувати питання виховання дітей у партнерстві з батьками. Вони представили власну методичну палітру за темою «Втілення в життя прогресивних ідей  Міжнародної Програми Тоні Блера в закладах освіти міста Одеси» та поділились досвідом щодо організації і проведення міжнародних і   міжрегіональних відеоконференцій та досвідом щодо участі школярів у міжнародних креативних проєктах «Big Questions» («Великі питання»)  і  «Earth Day»(«Фотоконкурс). За результатами участі у даних конкурсах вихованців закладів освіти визначено одними з найкращих на світовій арені.

На завершення модератор конференції Світлана Кривич підвела підсумки і нагадала, що  Програма Тоні Блера «Generation Global» впроваджується у закладах освіти України і міста Одеси протягом 8 років. Керівником даного проєкту в Україні і місті Одесі є Ганна Савченко, вчитель англійської мови Одеського НВК «Гімназія № 7, Заслужений учитель України, Голова Асоціації вчителів України «Tesol». Сьогодні завдяки цінному досвіду Ганни Андріївни, за підтримки КУ «Одеський центр професійного розвитку педагогічних працівників» до вищезазначеного проєкту приєднались 16 закладів загальної середньої освіти: ОНВК «Гімназія № 7», ОНВК «Гімназія № 2», ОНВК № 13, 49, 67, Одеська гімназія №1, 5, 8, Одеський ліцей № 9; ОСШ № 17, № 69, 86; ОЗОШ № 15, 22,71, 89.

Учасники педагогічної зустрічі надихнулись ідеєю впровадження Міжнародної Програми Тоні Блера «Generation Global» в освітній процес і висловили сподівання на подальші успіхи та найкращі результати у вихованні та морально-духовному становленні учнівської молоді.

Від admin