У рамках реалізації міжнародної освітньої програми Тоні Блера «Generation  Global» з 23 по 29 вересня 2020 року  проведено міжнародні онлайн – конференції серед учасників  вищезазначеної програми – учнів 8-11 класів закладів загальної середньої освіти : Одеського НВК «Гімназія № 7», Одеського НВК «Гімназія № 2», Одеська СШ № 86.

Мета заходу:  виховання учнівської молоді та підготовки їх до життя у глобальному світі; розвиток мовних компетентностей та компетентностей щодо ведення  конструктивного діалогу на міжнародному рівні та у межах своєї держави.

Керівником  вищезазначеного  проєкту «Generation  Global» у м.  Одесі та в Україні є Ганна Савченко, вчитель Одеського НВК «Гімназія № 7», Заслужений учитель України.

Координує роботу щодо  впровадження даної освітньої програми в закладах загальної середньої освіти консультант Одеського центру професійного розвитку педагогічних працівників Світлана Кривич.

Під час проведення  телемостів на платформі Zoom  учні спілкувались англійською мовою з ровесниками із шкіл Індії, Мексики, Уганди за темами морально-етичного спрямування:

  • «Мистецтво спілкування та налагодження діалогу культур»,  Одеський НВК «Гімназія № 7» (керівники: Ганна Савченко та Лілія Поборозник, вчителі англійської мови ); Одеська СШ № 86 (керівник  Ілона Ляшенко, вчитель англійської мови)  

«Які «вічні» цінності важливі для кожної людини? (Одеський НВК «Гімназія № 2», керівник Тетяна Павлова, вчитель англійської мови), Одеська СШ № 86 (керівник Олена Балик, вчитель англійської мови );

Учасники конференцій провели змістовний та насичений діалог:  обговорили теми багатства, бідності та благодійності, їх вираження на матеріальному, емоційному та моральному рівнях; теми щодо культури спілкування серед представників різних країн та вміння налагоджувати мирний діалог.

Слід зазначити, що в рамках даного освітнього проєкту створено платформу для розвитку і популяризації української мови,  що дає можливість учням закладів освіти спілкуватися з ровесниками у межах України.

В Одеській СШ № 86 відбувся телеміст з Черкаським гуманітарно-правовим ліцеєм, в рамках якого учні даної школи спілкувались державною мовою із студентами за темою «Багатство, бідність, благодійність. Які цінності є «вічними» (керівник  Ілона Ляшенко, вчитель англійської мови) Спілкуючись з ровесниками з різних країн світу, учні шкіл м. Одеси виявили високий рівень мовної компетентності, продемонстрували високий рівень культури, вихованості, толерантності  по відношенню до думки школярів з інших країн світу та зі своєї країни.

Учасники отримали позитивну оцінку від координаторів освітньої програми «Generation Global» за активну життєву позицію, мовну компетентність та мистецтво ведення діалогу на міжнародному рівні та у межах України.Онлайн – конференції проведено в рамках святкування Європеського дня мов 26 вересня 2020 року, запровадженого Радою Європи 06 грудня 2001 року.

Від admin