З цієї нагоди у всіх закладах загальної середньої освіти комунальної власності територіальної громади м.Одеси відбулися урочисті літературно-мистецькі та виховні заходи, спрямовані на вшанування поета світового рівня, Великого Кобзаря Т.Г.Шевченка,  піднесення престижу української мови та літератури. Це тематичні лінійки та флешмоби, конкурси читців, юних поетів  та художників, шевченківські читання «Вшанування пам’яті Т.Г.Шевченка», «Образ Кобзаря у творчості одеських письменників», «Творчий світ Т.Г.Шевченка. Відомий  і невідомий Шевченко», «Українська мова – мова єднання»,  «Тарас Шевченко – співець українського народу», «Барвистий світ Шевченкового слова», «Слава не вмре, не поляже», «Я йду до нього із дитинства», «Шевченкові слова добра й любові, як слово батьківське в душі ми збережемо».

10 жовтня 2019 року в місті Житомирі відбулося урочисте відкриття Х Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

Цього дня незвичайними були і уроки літератури: уроки-роздуми, уроки- диспути, квест-дослідження, бібліотечні уроки, уроки-вікторини. У багатьох школах проведено виконання завдань І етапу конкурсу.        

  Традиційно в шкільних бібліотеках  оформлені виставки художньої та публіцистичної літератури   «Вічне Шевченкове слово», «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття», «Великий Кобзар», «Вічний, як народ», «Т.Г.Шевченко у мистецтві», «Живуть, Тарасе, поміж нас і голос твій, і пензель твій, і слово», «Мій Шевченко», «Державна мова – запорука єднання нації».

      Проведення Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді сприяє вихованню почуття гордості за свій народ, любові до рідного краю, формування готовності творити добрі справи задля рідної Батьківщини.

Від admin