3 жовтня 2019 року на базі Одеської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. М.С.Грушевського пройшли  «Франкові читання», присвячені  Дню народження видатного українського письменника, поета, науковця, громадського і політичного діяча І.Я. Франка.

Цьогоріч минуло 153 роки відтоді, як Україна отримала свого Каменяра, який проклав рідному народові шлях у краще майбутнє.  Захід вів одеський поет Андрій Хаєцький. Поезії, уривки з прозових творів письменника, пісні на слова Івана Франка, а також свої власні вірші читали учні Одеських шкіл №№ 11, 18, 26, 38, 62, 63, 78, 86, 103, 111, 120.

Своїми виступами учасники зустрічі одностайно довели величезну значущість Івана Франка для нашої держави. Він високо підніс українське слово, українську культуру й вивів їх на світовий рівень. Він жив і працював в ім’я народу і для народу, до останніх днів вірив у неминучість національного відродження і створення незалежної держави.

Доброзичлива, тепла атмосфера зустрічі показала, як молоде покоління йде по життю з Франковою мужністю, з Франковим досвідом, завзяттям  і незламним  духом.

Від admin