Щороку ми вшановуємо Тараса Шевченка, видатного поета і художника, символ української нації. На його поезії виросло не одне покоління наших співвітчизників, безсмертні твори митця знають і люблять у всьому світі. Однак, щоразу перегортаючи сторінки Кобзаря, відкриваєш для себе щось нове…Він росте і розвивається в часі, в історії. Ми на вічному шляху до Шевченка.

Проведення щорічного  міського конкурсу «Кобзар і сучасність» серед учнів закладів загальної середньої освіти комунальної власності територіальної громади м.Одеси саме у березні, в переддень народження поета, – добра багаторічна традиція. Конкурсанти змагаються  у трьох номінаціях: «Кращий твір», «Кращий малюнок», «Кращий реферат». Мистецький захід покликаний нагадати, що у Кобзаря сучасне обличчя, що і сьогодні молодь вважає українського світоча близьким та дорогим так само, як і більше ніж  два століття тому.

Пошук  та підтримка дитячих  талантів, сприяння формуванню національної свідомості підростаючого покоління, виявлення обдарованих учнів у галузі української літератури та українознавства, образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва –  основна мета цього заходу. Конкурс надає можливість кожному учаснику доторкнутись своїм серцем, розумом, талантом, думками до нетлінних сторінок безсмертної спадщини та життєвої долі Т.Г.Шевченка.

У 2019 році конкурс проходитиме з 01 по 12 березня у два етапи: відбірковий (за територіальним принципом) – 05 березня та  фінальний – 12 березня. Підсумки будуть оголошені на сайті департаменту освіти та науки Одеської міської ради  до 18 березня.

Від admin