З метою підвищення професійної майстерності вчителів, обміну досвідом щодо розвитку медійної грамотності учнів як складової інформаційно-цифрової компетентності 28 лютого 2019 року на базі  Одеського НВК «Гімназія № 2»  відбувся науково-практичний семінар для вчителів англійської мови за темою «Навчання медійної грамотності на уроках англійської мови».

На початку заходу методист Одеського методичного центру освітніх ініціатив Кривич С.М. окреслила основні завдання вчителя щодо формування  ключових компетентностей учнів під час освітнього процесу в рамках Концепції Нової української школи. Методист зазначила, що  освіта, яка не вчить дітей бути успішними, щасливими, готовими до самореалізації, не вчить орієнтуватися  у сучасному житті, не має ніякої цінності.

Практичну частину семінару у форматі воркшопу «Формування медійної грамотності школярів на уроках англійської мови» провела заступник директора закладу Уразова Олена Анатоліївна, яка є фасилітатором проекту для підлітків «Англійська для медіаграмотності» за підтримкою Посольсьтва США в Україні.

Під керівництвом спікера педагоги опрацювали креативні вправи для розвитку медіаграмотності, критичного мислення, комунікативної компетентності школярів, а саме: «Які медіа ми обираємо і чому?»,  «Яке місце в нашому житті займають соціальні мережі?», «Як відрізнити фейкові новини від справжніх?».

Досвідом  роботи щодо розвитку критичного мислення в учнів, ефективності використання часу в соціальних  мережах та у мережі Інетрнет поділилась вчитель англійської мови Лебедєва Світлана Георгіївна.

Учасники семінару отримали корисні знання щодо формування меді -компетентності сучасних школярів  на уроках англійської мови та висловили велику вдячність організаторам заходу за цікавий і сучасний досвід.

 

Від admin