01 жовтня 2024 року відбувся методичний онлайн захід для асистентів вчителів “Ефективні форми та методи роботи асистента вчителя для підвищення мотивації до освітньої діяльності та результатів навчання дітей з ООП”, у якому взяли участь понад 55 педагогів закладів освіти міста Одеси.

Спікери заходу: Деревянко Ольга Анатоліївна, заступник директора з НВР, Заліщук Ольга Анатоліївна, Тимчук Ольга Анатоліївна, Ляшенко Любов Іллівна, асистенти вчителів Одеського ліцею № 45.

Актуальним завданням сьогодення є спрямування освітнього процесу на формування готовності асистента вчителя до роботи з учнями з ООП в умовах інклюзивної освіти. Тому метою заходу було розкрити функції діяльності асистента вчителя та вказати, що суть їх роботи – допомога вчителю в забезпеченні особистісно-зорієнтованого, індивідуального підходу до освітнього процесу в інклюзивному класі.

З власного досвіду спікери презентували альтернативні засоби комунікації з дітьми з ООП, методики оволодіння читанням, математичними компетентностями, впровадження методу портфоліо, практику проведення індивідуальних занять, форми здійснення спостереження та звітування про навчальний поступ учнів, засоби взаємодії асистента вчителя з батьками учнів з ООП.

Захід було проведено на високому організаційному рівні, учасники отримали практичні поради та корисні матеріали щодо використання ефективних форм та методів роботи асистента вчителя.

Від admin