З 01 по 31 жовтня 2024 року в рамках Міжнародного місячника шкільних бібліотек в закладах загальної середньої освіти відбудеться десятий ювілейний Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек під гаслом «Читаюча шкільна родина – стратегічне завдання бібліотеки»

Читання пронизує всі аспекти людського життя та є підґрунтям освітньої, пізнавальної, інформаційної й професійної діяльності. Стрімке зростання обсягу інформації, яку потрібно засвоїти, потребує підвищення темпу читання, якості та швидкості розуміння прочитаного й ухвалення рішень. Читання стає основою освіти і провідним умінням для самоосвіти упродовж усього життя. Існує думка, що підростаюче покоління втрачає інтерес до читання. Різні країни світу застосовують свої підходи до розв’язання цієї проблеми, але всі вони мають на меті одне – зробити читання привабливим для сучасної людини, показати його важливість для розвитку як окремої особистості, так і всього суспільства.

Сподіваємось, що цьогорічний Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек сприятиме зростанню престижності читання як культурної цінності, використанню потужного виховного потенціалу української літератури, застосуванню сучасних підходів до формування навичок читання, обміну досвідом між бібліотекарями, залученню нових користувачів до бібліотек.

Від admin