4-5 вересня 2024 року заступники директорів з навчально-виховної роботи закладів загальної середньої освіти Одеси стали учасниками семінару за темою: «Консультативна підтримка заступників директорів з навчально-виховної роботи щодо організації освітнього процесу в новому 2024/2025 навчальному році», який підготували та провели разом з педагогами закладів освіти міста консультанти Одеського центру професійного розвитку педагогічних працівників. Учасників семінару приймали Одеські ліцеї № 35 та № 9.

Директор Одеського центру професійного розвитку педагогічних працівників Наталія Ярославцева привітала присутніх з початком нового навчального року та охарактеризувала виклики сьогодення, які стоять перед педагогами.

Тетяна Кілко,  заступник директора з НВР Одеського ліцею «Фонтанський»,  звернула увагу на ряд обов’язкових у використанні документів, таких як:

  • Наказ МОН № 1112 від 07.08.2024 року «Про затвердження Порядку та умов здобуття загальної середньої освіти в комунальних закладах загальної середньої освіти в умовах воєнного стану в Україні»;
  • ДЕРЖАВНИЙ СТАНДАРТ БАЗОВОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ ( 2020 р.); 
  • Наказ МОН № 235 від 19.02.2021 року «ТИПОВА ОСВІТНЯ ПРОГРАМА для 5-9  КЛАСУ БАЗОВИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ПЛАН»;
  • Наказ МОН № 1120 від 09.08.2024 року  ЗМІНИ ДО ТИПОВОЇ ОСВІТНЬОЇ  ПРОГРАМИ для 5–9 класів закладів загальної середньої освіти.

На актуальних питаннях стосовно оцінювання результатів навчання учнів 5-7 класів відповідно до Державного стандарту Нової української школи та останнім нормативам МОН України детально зупинилася голова міської творчої групи вчителів української мови та літератури, учитель Одеського ліцею № 38 Олена Максютіна.

Особливості організації освітнього процесу в умовах змішаного навчання розкрила  заступник директора з НВР Одеського ліцею № 8 Віра Таран. Вона поділилась досвідом поєднання очного й дистанційного навчання: показала як зміну бачення ролі закладу освіти та педагогів  в освітньому процесі, так і зміну культури самого закладу та стосунків між  учасниками освітнього процесу. Також підкреслила, що ставлення педагогічного колективу до змішаного навчання — це один з ключових факторів успіху або невдачі запровадження такого виду навчання у закладі освіти

Заступник директора з НВР Одеського ліцею «Фонтанський» Олександр Цуркан звернув увагу на діючу нормативну базу щодо ведення електронного класного журналу; розповів про правила реєстрації документів;  надав орієнтовний перелік проєктів наказів, які потрібні на початку навчального року. Також ознайомив з Освітніми інформаційними системами,  які інтегровані до АІКОМ.

Про контроль за організацією освітнього процесу розповіла заступник директора з НВР Одеського ліцею № 7 Таїса Бєлобородько. Вона ознайомила з перевагами програмно-апаратного комплексу «SIMPLY.SCHOOL», який  забезпечує швидку інформаційну взаємодію через месенджер Telegram, веде облік навчального та робочого часу; надає статистику відвідування;створюєбазу даних учнів та співробітників; здійснює контроль за навчанням та дисципліною, облік та аналіз успішності (прогноз семестрових та річних оцінок). Також була приділена увага онлайн сервісам для командної роботи Microsoft Teams та Єдина школа,  які забезпечують в одному робочому просторі функції відеоконференцій, завдань, зворотнього зв’язку.

Семінар завершився обговоренням актуальних практичних питань та обміном досвідом.

 

Від admin