З 20 по 23 серпня на базі КУ «Одеський центр професійного розвитку педагогічних працівників» відбулося навчання для педагогічних працівників за програмою «Професійного зростання та емоційної підтримки педагогічних працівників. Безпечний простір». Даним проєктом опікується Австрійська агенція з питань міжнародної співпраці в освіті і науці (OeAD) у рамках своїх програм, змістовне наповнення програми розробили фахівці кафедри психології та педагогіки Національного університету «Києво-Могилянська академія»

У заході взяли участь 68 педагогів та вихователів з різних навчальних закладів територіальної громади міста Одеси.

Протягом навчання, яке проводили досвідчені психологи КУ «Одеський центр професійного розвитку педагогічних працівників» Наталія Желєзкова та Світлана Велика, педагоги мали можливість опанувати базові навички з емоційного саморегулювання та зміцнення психологічного здоров’я.  Надали учасникам важливі інструменти для запобігання емоційному вигоранню та підвищення стійкості до стресових ситуацій у професійній діяльності.

Особлива увага в програмі була приділена створенню безпечного та підтримуючого середовища для педагогічних працівників. Це навчання стало важливим кроком у напрямку розвитку професійних компетентностей та забезпечення емоційного комфорту працівників освіти міста Одеси.

Захід отримав позитивні відгуки від учасників, які зазначили, що отримані знання та навички будуть корисні у їхній подальшій професійній діяльності та сприятимуть поліпшенню якості освітнього процесу в їхніх навчальних закладах.

Від admin