Закінчився 2023/2024 навчальний рік, підбито підсумки навчального процесу, визначено пріоритетні напрямки освітньої діяльності на наступний рік.

Одне з найболючіших проблемних питань – надолуження освітніх втрат залишиться в центрі уваги освітян і в новому навчальному році.

Станом на сьогодні 97 учителів української мови та літератури міста долучилися до Національної програми з навчання вчителів інструментам та методикам вимірювання та подолання освітніх втрат й пройшли очні тренінги «Наздоженемо: курс про подолання освітніх втрат» у рамках спільного проєкту Міністерства освіти та науки України, ГО «Освіторія» та Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ). Нагадаємо, що цей курс підвищення кваліфікації розроблений відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 21 серпня 2019 р. № 800 «Деякі питання підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників» з урахуванням вимог Державного стандарту базової середньої освіти, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30 вересня 2020 р. № 898 «Про деякі питання державних стандартів повної загальної середньої освіти».

Мета тренінгу – навчити вчителів вимірювати та долати освітні втрати в учнів з української мови та літератури.

10 та 11 червня на базі Одеського ліцею № 1 (директорка Топчій Л.С.) та 12 й 13 червня на базі Одеського ліцею № 15 (директорка Орлова О.П.) пройдуть такі заходи для вчителів української мови та літератури Приморського та Пересипського районів.

Навчання пройдуть цікаво, змістовно, результативно, бо проведе їх досвідчена тренерка Панасюк Тетяна Петрівна, вчителька української мови та літератури вищої категорії, методист Одеського ліцею № 1 ім. А.П Бистріної, сертифікована тренерка НУШ, експертка сертифікації вчителів української мови та літератури, сертифікована тренерка з подолання освітніх втрат, співавторка посібників “Знай українську!”( Сучасний підхід у підготовці до ЗНО) та “Пізнай мистецтво художнього слова”, спікерка вебінарів для освітян м.Одеси.

Учасники дізнаються про інструменти виявлення та подолання втрат у навчанні, алгоритми та ресурси цього завдання, навчаться визначали стратегію подолання та шляхи мотивації учнів як важливого чинника подолання освітніх втрат.

Під час проведення практичних занять вчителі отримають необхідні знання й інструменти для надолуження знань в учнів з української мови та літератури, збагатять свій методичний арсенал новими формами роботи, що, на нашу думку, сприятиме суттєвому вдосконаленню професійних навичок із зазначеного питання. Також учасники отримають сертифікати з підвищення кваліфікації в кількості 30 годин.

Курс на подолання освітніх втрат триває. Долучайтеся, навчайтеся, будьте успішними! Учні чекають Вашої допомоги!

Від admin