13 березня 2024 року відповідальною особою в органі управління освітою за замовлення підручників консультантом Комунальної установи «Одеський центр професійного розвитку педагогічних працівників» Бистровою А. С. було проведено вебінар «Конкурсний відбір підручників 11 класів ЗЗСО» для заступників директорів, які відповідають за замовлення підручників та бібліотечних працівників м. Одеси.

Під час онлайн-зустрічі учасники були ознайомлені з листом Міністерства освіти і науки України від 26.02.2024 року № 1/3279-24 та інструктивно-методичними матеріалами для здійснення вибору закладами загальної середньої освіти підручників для 11 класів за фрагментами електронних версій оригінал-макетів підручників з кожної назви, а також з наказом Міністерства освіти і науки України від 05.03.2024 № 265 щодо переліку підручників для учнів 11 класу, які беруть участь у конкурсному відборі.

Були надані роз’яснення щодо термінів заповненню спеціальної форми вибору за фрагментами електронних версій оригінал-макетів підручників з кожної назви з метою покращення якості навчальної літератури.

Увага слухачів акцентувалася на тому, що  безпосередній вибір посібників за фрагментами електронних версій їх оригінал-макетів з кожної назви посібника здійснюють вчителі ЗЗСО, які у 2024/2025 навчальному році будуть працювати в 11-х класах. З метою відкритості та прозорості процедури вибору ЗЗСО на власних вебсайтах оприлюднюють протоколи педагогічної ради та сканований варіант спеціальної форми вибору підручників для 11 класу 08 квітня 2024 року.

Від admin