Педагогічна майстерня «НМТ – 2024: система роботи вчителя англійської мови  щодо підготовки учнів до національного мультипредметного тесту

У рамках реалізації освітнього  проєкту «Педагогічне зростання – 2024», з метою підвищення професійної компетентності педагогів щодо підготовки учнів до НМТ – 2024 з англійської мови; обміну досвідом із зазначеної теми; надання методичної допомоги щодо подолання навчальних втрат і ефективної підготовки до державного іспиту 28 лютого 2024 відбувся методичний захід  «НМТ – 2024: система роботи вчителя англійської мови  щодо підготовки учнів до національного мультипредметного тесту», в якому взяли участь вчителі англійської мови закладів загальної середньої освіти міста Одеси.

На вебінарі були розкриті важливі питання щодо підготовки учнів до НМТ-2024, а саме: порядок проведення, терміни, ключові аспекти змістового наповнення завдань; характеристика завдань НМТ з предмету в частині «Читання»; дієві стратегії виконання екзаменаційних завдань (з вибором однієї правильної відповіді, на заповнення пропусків та на відповідність); методичні прийоми, форми роботи та алгоритм дій щодо розв’язання завдань з частини «Використання мови»; використання різних типів завдань тесту з англійської мови в рамках сучасного уроку під час підготовки до державного іспиту; подолання навчальних втрат з англійської мови як засіб запобігання виникнення труднощів і типових помилок під час тестування.

На початку заходу консультантка Комунальної установи «Одеський центр професійного розвитку педагогічних працівників» Світлана Кривич акцентувала увагу слухачів на основних нормативних документах МОН і Українського центру оцінювання якості освіти, які регламентують порядок підготовки і проведення НМТ-2024; на вимогах програми державного тестування з англійської мови, оновленій структурі та змістовому наповненні сертифікаційної роботи.

Власним практичним досвідом щодо ефективної підготовки учнів до національного мультипредметного тесту поділились вчителі англійської мови Одеського ліцею № 86 Юлія  Круглякова та Олена Балик.

Спікерка Олена Балик, вчителька англійської мови, зупинилась на детальному аналізі завдань з частини «Читання», а саме: окреслила ключові аспекти наповнення завдань з цієї частини, познайомила з алгоритмом їх виконання, акцентуючи увагу на заголовках до текстів, ключових словах, синонімах, парафразах тощо; вказала на проблеми та проаналізувала типові помилки, які заважатимуть вступникам успішно впоратись із тестовими завданнями.

Під час майстер-класу Юлія Круглякова, вчителька англійської мови,   опрацювала з педагогами методичні прийоми, інтерактивні вправи та дієві стратегії щодо розв’язання завдань множинного вибору з частини «Використання мови».  Спікерка зупинилась на інтерактивній методиці щодо введення, опрацювання, структуризації і закріплення нової лексики в рамках сучасного уроку; на практичних вправах з підбору лексичного та граматичного матеріалу в текстах вищезазначеної частини іспиту. Надала алгоритм роботи із завданнями у частині «Використання мови» під час підготовки до державного іспиту з англійської мови.

На завершення спікери порадили колегам сучасні джерела, які можна використовувати для ефективної підготовки учнів до НМТ в частинах «Читання» та «Використання мови».

Учасники подякували організаторам і спікерам за цікавий практичний досвід, презентаційні матеріали,  які стануть їм у нагоді під час планування сучасних уроків англійської мови та підготовки учнів до національного мультипредметного тестування. Підготовка до державного іспиту триває.

Від admin