20 лютого  2024 року на базі тиру Одеського обласного стрілецько-спортивного клубу Товариства сприяння обороні України відбувся семінар-практикум з вогневої підготовки для вчителів «Захисту України», присвячений  вшануванню подвигу учасників Революції гідності та увічнення  пам’яті  Героїв  Небесної  Сотні .

Зустріч розпочалася хвилиною мовчання пам’яті Героїв Небесної Сотні та загиблих воїнів у повномасштабній російській війні проти України.  Присутні  співали Гімн України.

Розпочав захід своїм виступом заслужений вчитель України Денисов О.В. Одеського ліцею № 1,  який  ознайомив зі змінами, які обговорюються в  Міністерстві освіти та науки України щодо викладання предмета.

Фахівець з кадрового забезпечення, інструктор з особистої безпеки УПО Навроцький О.В. продемонстрував сучасну зброю за стандартами НАТО.

Серед вчителів предмета «Захист України» було проведено змагання на неповне розбирання та складання автомата Калашникова на час. Переможцями стали: Зіньковський В.О., вчитель Одеського ліцею № 35 (І місце), Єлькін Л.Ю., вчитель Одеського МРЦ № 1 (ІІ місце), Лазарев І.М. вчитель Одеського ліцею  № 84 (ІІІ місце), які і були нагороджені грамотами ТСО України.

Старший інспектор з особливих доручень ВКЗ УПО, майор поліції Приходько А. М. розповів  що багато часу приділяється профорієнтації серед старшокласників закладів загальної середньої освіти, проводяться зустрічі з питань військово-патріотичного виховання та відповів на запитання стосовно сигналізації зброярських кімнат.

 Голова ВП Приморської РО ТСО України Павловський В.О. запропонував вчителям предмета «Захист України» проводити навчання або тренування  учнів за розділом «Вогнева підготовка» на базі тиру.Усі учасники заходу отримали необхідну для роботи, важливу інформацію,  удосконалили навички з вогневої підготовки  та поглибили свої професійні знання.

Від admin