16 січня 2024 року відповідальною особою в органі управління освітою за замовлення підручників консультантом Комунальної установи «Одеський центр професійного розвитку педагогічних працівників» Бистровою А. С. було проведено вебінар «Замовлення підручників та посібників для учнів 2-х класів (НУШ) ЗЗСО» для заступників директорів, які відповідають за замовлення підручників та бібліотечних працівників м. Одеси.

Під час онлайн-зустрічі учасники були ознайомлені з листом Міністерства освіти і науки України від 04.01.2024 року № 1/139-24 та інструктивно-методичними матеріалами для здійснення вибору закладами загальної середньої освіти підручників та посібників для 2 класів за програмою Нової української школи за фрагментами електронних версій оригінал-макетів підручників з кожної назви.

Були надані роз’яснення щодо термінів заповненню спеціальної форми вибору за фрагментами електронних версій оригінал-макетів посібників з кожної назви з метою покращення якості навчальної літератури.

Увага слухачів акцентувалася на тому, що безпосередній вибір посібників за фрагментами електронних версій їх оригінал-макетів з кожної назви посібника здійснюють вчителі ЗЗСО, які у 2024/2025 навчальному році будуть працювати в 2-х класах.

З метою відкритості та прозорості процедури вибору ЗЗСО на власних вебсайтах оприлюднюють протоколи педагогічної ради та сканований варіант спеціальної форми вибору підручників для 2 класу 09 лютого 2024 року.

Від admin