14 листопада 2023 року відбувся вебінар на тему: «Нестандартні уроки як засіб підвищення ефективності навчання на уроках української мови та літератури»,в якому взяли участь вчителі української мови та літератури, зарубіжної літератури міста Одеси.

Спікер заходу – Грінько Г.Д., вчителька української мови та літератури, зарубіжної літератури Одеської гімназії № 113 презентувала досвід роботи з використання нестандартних уроків як засобу формування ключових і предметних компетентностей.

Педагог акцентувала увагу на тому, що такі уроки сприяють формуванню та розвитку особистості, яка спроможна повноцінно реалізуватися в житті; забезпечують умови для розвитку креативної особистості; стимулюють роботу з додатковою літературою. Це найефективніший засіб для організації колективної пізнавальної діяльності школярів, який сприяє досягненню високих результатів у роботі.

Проведення нестандартних уроків показало, що учні стали активними, самостійно аналізують інформацію, роблять висновки. Такі уроки характеризуються особливою довірчою атмосферою між учасниками освітнього процесу.

Кожен педагог постійно вдосконалює методику проведення класичного уроку. Одне з головних завдань учителя – допомогти учневі навчитися самостійно здобувати знання. Кожен урок повинен сприяти розвитку інтересів учнів, набуттю ними навичок самоосвіти і формуванню активної та творчої особистості.

Від admin