На виконання наказу Департаменту освіти та науки Одеської міської  ради від 21.09.2023 № 261 «Про проведення міського конкурсу «Кращий працівник психологічної служби закладів освіти-2023» з метою розвитку професійної майстерності працівників психологічної служби закладів освіти міста, популяризації професійних здобутків, виявлення творчо працюючих практичних психологів, підтримки та стимулювання психолого-педагогічного пошуку та ініціативи, підвищення професійної майстерності, сприяння підвищенню престижу професії з 23.10.2023 по 27.10.2023 був проведений міський конкурс «Кращий працівник психологічної служби закладів освіти – 2023»  серед працівників психологічної служби закладів загальної середньої освіти комунальної власності територіальної громади міста Одеси. Цього року конкурс проходив в номінації  «Кращий практичний психолог закладу загальної середньої освіти».

Під час Конкурсу учасники презентували свій пріоритетний напрямок роботи,  проводили відкриті заняття з педагогами закладів освіти, брали участь у фаховому тестуванні.

На відкритому заході за темою «Профілактика та подолання наслідків емоційного  вигорання педагогів»   психолог Наталія Цудзевич  навчила учасників прийомам саморегуляції, спонукала їх до пошуку ресурсів, що допоможуть в піклуванні про себе.

«Конструктивне врегулювання конфліктів між педагогами і батьками» – цю тему висвітлила учасниця конкурсу Катерина Тернавська. Учасники працювали як єдина згуртована команда та з задоволенням брали участь у тренінгу.

Учасники тренінгу Ксенії  Беккер  «Підтримка, збереження ментального здоров` я та стабілізація психоемоційного стану вчителів у стресових ситуаціях» отримали потужний заряд позитиву та професійну психологічну підтримку.

Тема профілактики булінгу в шкільних колективах не втрачає своєї актуальності. Тож педагоги під керівництвом Ольги Лемех  ділилися власним досвідом на напрацьовували ефективні методи роботи класного  керівника на занятті «Робота педагога з профілактики булінгу в дитячому колективі»

Оксана Кожухар обговорила з педагогами  підвищення мотивації до навчання та інші актуальні питання під час заходу «Подолання навчальних втрат школярів шляхом впровадження ефективних методів засвоєння знань»

Конкурсанти продемонстрували  професійну майстерність, методичну винахідливість, творчий підхід та глибоке розуміння змісту та завдань діяльності психологічної служби.

На підставі рішення журі Конкурсу визнали переможцями:

І ступеня

БЕККЕР Ксенію, практичного психолога Одеського ліцею «Гармонія» Одеської міської ради;

ТЕРНАВСЬКУ Катерину, практичного психолога Одеського ліцею         № 67 Одеської міської ради:

ІІ ступеня

ЦУДЗЕВИЧ Наталію, практичного психолога Одеського ліцею № 22 Одеської міської ради;

ЛЕМЕХ Ольгу, практичного психолога Одеського ліцею № 85 Одеської міської ради;

ІІІ ступеня

КОЖУХАР Оксану, практичного психолога Одеського ліцею № 72 Одеської міської ради.

Церемонія нагородження відбулася 02 листопада 2023 року, а завдяки підтримці Благодійного фонду «Педагогічна Скарбниця» всі номінанти отримали цінні подарунки – планшети.

Від admin