Протягом жовтня в місті Одеса відбулися ряд заходів, спрямованих на покращення ментального здоров’я громади та підтримку учасників освітнього процесу. Ці заходи були проведені спільними зусиллями Департаменту освіти та науки Одеської міської ради, комунальних закладів освіти, та Комунальної установи «Одеський центр професійного розвитку педагогічних працівників».

1. Інформаційна кампанія “Ти як?”

  • Інформація про реалізацію Всеукраїнської програми ментального здоров’я “Ти як?” була розміщена на офіційних сайтах Департаменту освіти та його структурних підрозділів, а також на сайтах закладів освіти комунальної власності територіальної громади міста Одеси.
  • Плакати з QR-кодом “Ти як?” були розміщені в доступних для відвідувачів місцях.
  • Інформаційні матеріали (листівки) були розміщені в закладах освіти комунальної власності.
  • Інформаційні матеріали про програму були розміщені на банерах та рекламних конструкціях у вигляді “Павука” біля входів до закладів освіти.

2. День ментального здоров’я

  • До Дня ментального здоров’я, Департамент освіти та науки підтримав проведення виставки, яка відбулася у міському саду 10 жовтня 2023 року.

3. Профілактичні заходи присвячені Всесвітньому дню психічного здоров’я

  • У закладах освіти Одеси пройшли профілактичні заходи, включаючи інтегровані уроки «Привіт, ти як? Повертаємось до школи!», психологічні заняття зі збереження ментального здоров’я, та Всеукраїнський флешмоб “Руханка сили” для підтримки ментального здоров’я дорослих та дітей.

4. Навчання педагогічних працівників

  • Комунальна установа «Одеський центр професійного розвитку педагогічних працівників» продовжує навчання педагогічних працівників з надання першої психологічної допомоги. Було сформовано 3 навчальні групи, які вже зустрічалися 4 рази кожна.

5. Загальноміський проєкт «Сильні разом!»

  • Триває реалізація загальноміського проєкту психологічної підтримки учасників освітнього процесу «Сильні разом!».

Місто Одеса активно працює над зміцненням ментального здоров’я своїх громадян та педагогічних працівників.

Ми віримо, що ці заходи сприятимуть покращенню загального самопочуття і добробуту нашого міста.

Всеукраїнський флешмоб до святкування Дня ментального здоров’я #руханкасили Одеський ЗДО № 268 https://www.youtube.com/watch?v=-T3Z0guCKNo

Одеська гімназія № 25 https://www.facebook.com/100017410817790/videos/661170972749609

Одеський ліцей № 55 https://www.youtube.com/shorts/3VUb_Zcx7lo

Від admin