Формувальне оцінювання як ефективний інструмент підвищення результату навчання з німецької мови в умовах НУШ.

Мета заходу: удосконалення фахової майстерності вчителів щодо впровадження формувального оцінювання, використання інструментів та технік формувального оцінювання на уроках німецької мови

Дата та час проведення: 25 жовтня 2023 року об 11.00

Нові державні стандарти освіти вимагають інноваційних підходів не тільки до організації освітнього процесу, але й до оцінювання навчальних досягнень школярів. Великого значення в умовах НУШ набуває формувальне оцінювання як ефективна стратегія підвищення рівня знань і компетентностей учнів, яке здійснюється у процесі навчання і «для навчання» з урахуванням потреб кожної дитини.

Для успішного впровадження формувального оцінювання вчителю необхідно вміти професійно організувати навчальний процес, а саме: створити комфортне освітнє середовище, залучити кожну дитину до активної навчальної діяльності на уроках та до надання зворотного зв’язку, навчити знаходити й виправляти власні помилки, здійснювати взаємооцінювання і самооцінювання тощо.

Для кожного педагога, провайдера освітніх змін, актуальними залишаються питання: як «оцінити без оцінки», як «коригувати діяльність учнів без виправлення помилок», як вибудовувати індивідуальну траєкторію розвитку учнів; як мотивувати їх до прагнення здобути максимально можливі результати тощо. Саме на цих аспектах буде акцентовано увагу слухачів у ході методичного заходу.

Питання для розгляду:

  • розуміння сутності та цінності формувального оцінювання;
  • дієві техніки та інструменти формувального оцінювання в основній школі;
  • підвищення ефективності навчання учнів за допомогою мотивації та організації якісного зворотного зв’язку.

Спікерка: Тетяна Мережко, викладачка німецької мови, методистка Міжнародного освітньо-методичного центру Дінтернал Едюкейшн

Посилання для реєстрації:

https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_i85nx4jTTrK6MP652CkCqA

Від admin