28.09. 2023 року о 14.30 відбудеться інформаційно-методичний вебінар для вчителів суспільствознавчих предметів на тему: «Індивідуальний та диференційований підхід до вивчення предметів суспільствознавчого циклу в умовах сучасних реалій: сутність, технології, практика».

Мета: акцентувати увагу вчителів на основних аспектах вивчення історії у 2023/2024 навчальному році згідно інструктивно-методичного листа МОН України від 12.09.2023 № 1/13749-23.

Окреслити низку потенційних кроків, з реалізації технологій та моделей індивідуалізації навчання як засобу компенсації освітніх втрат учнів, системи підтримки та розвитку особистості, становлення та розвитку особистісних цінностей, утвердження людської гідності, виховання патріотизму, плекання любові до рідного краю, української культури.

В рамках заходу розглядатимуться питання:

Основні засади вивчення історії викладені в інструктивно-методичних рекомендаціях щодо викладання навчальних предметів/інтегрованих курсів у закладах загальної середньої освіти у 2023-2024 навчальному році (лист МОН № 1/13749-23 від 12.09.2023).

Войтович І.О., заст.директора Одеського юридичного ліцею;

Індивідуальний підхід при вивченні предметів суспільствознавчого циклу,   як засіб компенсації освітніх втрат учнів та досягнення високої результативності у навчанні: 

  • необхідність індивідуалізації навчання що зумовлені   новими орієнтирами та цінностями сучасної освіти;
  • сутнісні основи та змістові поняття індивідуалізації навчання;
  • принципи та методи індивідуалізації навчання;
  • від ідеї В. Сухомлинського про значення індивідуального навчання в  практику роботи сучасного вчителя;
  • – технології індивідуального навчання. Практичні прийоми.

Ходак І.В., к.і.н., учитель історії Одеського ліцею № 49.

Інформація щодо проведення освітніх заходів, консультацій, конкурсів, проєктів історичного спрямування міського та Всеукраїнського рівня.

Волковська Т.І., консультант КУ «ОЦПРПП»

Від admin