18 серпня 2023 року в рамках загальноміського проєкту психологічної підтримки учасників освітнього процесу «Сильні разом!», на базі Одеського ліцею №15 для батьків учнів закладів освіти територіальної громади м. Одеси, проведено семінар-практикум  “Емоційне вигорання батьків: що це таке і як цього запобігти?”.

Організатором заходу виступили керівники проєкту «Сильні разом» психологи комунальної установи «Одеський центр професійного розвитку педагогічних працівників».

 Спікером заходу була запрошена   Овадюк Ірина практичний психолог Одеського ліцею №15 

Учасники розглянули різні шляхи профілактики та подолання емоційного вигорання та стресу загалом. Важливою частиною цього процесу було усвідомлення власного емоційного стану та його впливу на дітей.

Батьки ознайомилися з методами саморегуляції емоційного стану, способами зняття емоційної напруги.

Окремою частиною семінару-практикуму  було створення арт-розмальовок, також проведена цікава активність, де батьки написали «Лист Бажань до Всесвіту», в якому могли висловити свої побажання та мрії.

Загальна мета заходу полягала у наданні психологічної підтримки батькам, які є учасниками освітнього процесу, та допомозі  у подоланні емоційного вигорання, пов’язаного зі стресом.

Проведені активності сприяли зняттю напруги, створенню позитивного емоційного середовища для батьків і, відповідно, для їхніх дітей.

Від admin